Opplevelser og aktiviteteri Gudbrandsdalen

Flott og frodig natur. Kultur- og mattradisjoner. Opplevelsene står i kø for deg som vil prøve ulike aktiviteter i Gudbrandsdalen.

Den 230 kilometer lange Gudbrandsdalen strekker seg fra Lillehammer og Mjøsa i øst til Lesja og Romsdal i vest. Dalen ligger i hjertet av Norge mellom Jotunheimen og Rondane og byr på dramatisk natur, frodige bygder og gamle tradisjoner.

Dovrefjell er det eneste stedet i Norge, og ett av få steder i verden, hvor du kan oppleve moskus, og i tillegg trives både reinsdyr og elg godt i Gudbrandsdalen.

Hvis du ønsker å komme virkelig tett på naturen, kan vi anbefale både moskussafari og overnatting i det nye elgtårnet i Espedalen.

Dette er noen aktiviteter du kan oppleve under ditt besøk i Gudbrandsdalen:

Skiparadis i fjelletSkiglede på alle nivåer

Stå på ski i Kvitfjell eller Hafjell på dagtid, og nyt roen når du kommer til Dale-Gudbrands Gard for en overnatting etter endt skitur. Området rundt Dale-Gudbrands Gard er et eldorado for den skiinteresserte. Kun 45 minutter unna ligger Hafjell skisenter – ett av landets største alpinanlegg med flotte bakker tilpasset alle nivåer. Enda nærmere

Tradisjonsrike omgivelserHistoriske opplevelser

For den historisk interesserte byr området rundt Dale-Gudbrands Gard på en rekke godbiter. Kulturopplevelsene står i kø på Maihaugen, og vakre Ringebu Stavkirke ligger kun en liten spasertur unna. Den svært kjente og spesielle åttekantete kirken på Hundorp er også verdt et besøk. Området har huset noen av de største navnene i norsk litteratur, og

Hunderfossen FamilieparkMoro for store og små

Hunderfossen Familiepark i Lillehammer er en av Norges mest populære turistattraksjoner, og Dale-Gudbrands Gard ligger kun 40 minutter unna. Hunderfossen Familiepark er kjent som Hele Norges Eventyrpark. Her finner du mer enn 60 attraksjoner, severdigheter og aktiviteter for hele familien.

PilegrimsledenEn historisk reise

Gudbrandsdalsleden er den lengste pilegrimsleden i Norge. I middelalderen var denne pilegrimsleden hovedveien til Nidaros, dagens Trondheim. Selv i dag velger mange å gå i fotsporene til de tusener av pilegrimer som har gått her i tidligere tider. Mange av disse moderne pilegrimene legger ferden innom Pilegrimshuset på Dale-Gudbrands Gard. http://pilegrimsleden.no/no/map

GudbrandsdalmuseeneInspirerer nåtid og fremtid

Gudbrandsdalsmuseene er regionmuseum for Gudbrandsdalen med desentralisert struktur og mange avdelinger knyttet til forskjellige tema. Museet har derfor ikke ett stort lokale, men er spredt utover hele Gudbrandsdalen. Direktøren holder til i Pilegrimshuset på Dale-Gudbrands Gard. Besøk nettsiden til Gudbrandsdalsmusea her.

Våre samarbeidspartnere